Subscribe News Feed Subscribe Comments

tempat baru lagi

salam semua..

alhamdulillah, skrg ana dah bertkar ke institut pendidikan guru malaysia kampus pulau pinang. Baru2 ni memang x sempat nk update blog coz terlampau sibuk. Then lepas tu laptop plak akak pinjam,so skrg la baru smpat nk update. Sekarang ni pun dalam bas nak ke Empangan Beris, Sik Kedah untuk satu kem mahasiswa islam anjuran PMIUSM. Sebenarnya x sampai 2 minggu pun dok kat KUIN pastu dapat offer dari ipgm. Anyway, semoga Allah sentiasa meletakkan lah dalam keadaan yg terbaik.

suasana kat ipgm ni memang jauh berbeza kalau nk dibandingkan dgn suasana kat KUIN dlu. Ye lah, lagipn kat sini sumenye menuju satu matlamat...CIKGU.hehe. Aku sendiri pun x sangka tiba2 ditaqdirkan jadi seorang guru. Dulu cita2 macam2. Mula2 sekali mase kecik nak jadi tentera. Pastu tiba2 nak jadi pemandu kereta api,yang ni memang lawak..sebab mase tu selalu balik Thailand naik keteapi.

Lepas SPM masuk ke matrik cadangnye nak jadi pharmacist or doktor. Tapi akhirnya masuk ke Institut perguruan. Mase tu terasa lemahnye kite nak merancang hidup kite sendiri pn x mampu.akhirnye Allah juga yang menetapkan sesuatu atas qudrah dan iradahnya.





0 comments:

Catat Ulasan

Terima Kasih atas Komen yang di beri

 
minda muslim kelas pertama berkualiti global | TNB